Turistična kmetija Vimpolšek premore 12 hektarov zemljišč, od tega dobrih 6 hektarov njiv v Vrbini, tri in pol v Šentlenartu, gozd v Črni mlaki in drugi v Dobravi. Na hribu med Sremičem in Bizeljskim pa v našem vinogradu raste 3000 trt, ki nam v jeseni dajejo kvalitetno vino priznanega vinorodbega okoliša.
Kmetija stoji na obrobju mesta Brežice,  približno sto metrov južno od cerkvice svetega Lenarta, ob cesti, ki je vzporedna magistralni cesti Brežice - Krško.
Bližina mesta jim je ponudila dobro prodajo kmetijsko vrtnarskih pridelkov. V mnogih letih "eksperimentiranja" proizvajajo in nudijo  zgodnji krompir in zelenjavo, kislo zelje in repo, pozimi pa iz domačih prašičev izdelujejo mesne dobrote. 


Krompir, paradižnik, papriko, solato, korenje, peteršilj, sveže zelje, brokoli, cvetačo in še veliko drugih vrtnin pridelujejo na integriran način, ki ga kontrolira Kmetijski zavod Maribor.

Prašiče redijo na prostem in hranijo z doma pridelano krmo, vzrejene predelajo v klobase, salame, bržole, slanino, velikonočne šunke, paštete in druge dobrote.

Povezava do PREDSTAVITEV KMETIJE VIMPOLŠEK :
www.kmetija-vimpolsek.com

 

Kontakt:
Lenartova pot 22, 8250 Brežice
T : 0590 22 444
T : 0590 22 888
F : 0590 22 666
E : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Termin bivanja na kmetiji Vimpolšek je 6.8. - 8.8.2012

KmetijaVimpolsek3

KmetijaVimpolsek4KmetijaVimpolsek

KmetijaVimpolsek2